Hej.

Mitt första blogginlägg. Har efter lite uppmuntran och frågan från flera tänkt att testa detta med att blogga. Bloggen kommer i största del handla om min hobby bakning men det kommer säkert slinka in lite matrecept och annat.

Startar med att lägga upp ett jättegott och enkelt brödrecept. Tar lite tid i och med jäsningen men är man ändå hemma så är det värt det! Kommer inte ihåg vart jag hittat receptet men tack den som lagt ut det eller gett mig det.

Kesofrallor

50 g jäst

5 dl fingervarm mjölk

1 msk honung

2 tsk salt

250 g keso (helst proteinkeso)

1 dl lantmjöl

1 dl rågsikt

10 dl vetemjöl

Lös upp jästen i mjölken. Blanda i honung, salt och keso. Ha i allt mjöl och rör ihop till en deg. Den blir ganska lös. Jäs under bakduk 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord. Vik in alla kanter till mitten. Dela degen i 12 delar och fördela på 2 bakplåtspappersklädda plåtar. Jäs i ytterligare 1 timme under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda frallorna i ca 15 minuter.

Fungerar även med vatten istället för mjölk och med vanlig som lättkeso. Men med mjölk och proteinkeso så blir brödet, enligt min smak, ännu bättre 😊

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s