Omgjord småkaka: Kardemummamums med kanelklickar

För att utveckla min bakning så har jag gett mig själv lite bakutmaningar. Första var att göra alla recept i en kakbok. Detta för att få lov att prova nya saker och nya smaker. Den utmaning jag håller på med nu är att jag måste på något sätt göra om varje recept i en kakbok. Idag blev en småkaka, med smak av kardemumma och kanel, till dessa kardemummamums med kanelklickar. Samma ingredienser (förutom hjortuornssaltet som byttes ut mot bakpulver) men olika mängder av allt.


Kardemummamums med kanelklickar

125 g smör

4 st ägg

3 dl socker

2,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1 msk kardemumma

Kanelgömma

1 1/2 msk smör, smält

1 msk kanel

4 msk strösocker

Mandelspån och pärlsocker att strö över

Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker och blanda ner mjöl, blandat med bakpulver och kardemumma. Rör ner den smöret i äggblandningen. Häll i liten långpanna (ca 20x30cm) klädd med bakplåtspapper. Smält smöret till fyllningen och blanda ihop det med kanel och strösocker. Forma små klickar av kanelfyllningen och lägg ut dem på smeten. Strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda cirka 20-25 minuter.


(Kakan innan den fick hoppa in i ugnen)

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: