Hemmagjord glass med två olika smaker

Hemmagjord glass – kräver bara två saker:

1. Du bör komma på att du vill göra glass i alla fall 5 timmar innan att du ska mumsa i dig den (ev. lite längre tid om du måste till affären)

2. Då måste antingen veta hur man får igång en elvisp eller har väldigt starka och uthålliga muskler.

Är dessa kriterier uppfyllda så är hemmagjord glass det enklaste fikat/efterrätten man kan göra.

Jag gjorde idag två stycken till morgondagens efterrätt. Den första blev en ren vaniljglass. I den andra hackade jag ner jordnötsrutor, såna som man köper som lösgodis. Mängd: köpte 20 och bara en hamna i munnen.


Hemmagjord Glass

3 dl vispgrädde

3 ägg

0,75 dl florsocker

0,5 msk vaniljsocker (1,5 msk för enbart vaniljglass)

Valfri smaksättning

Vispa grädden i en bunke. Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker fluffigt i en annan bunke på elvispens högsta fart i ca 20 sekunder. Blanda i grädden i äggsmeten på lägsta fart tills det blandats. Nu tar man och tillsätter den smaksättningen man vill ha och blandar om. Häll glassmeten i en burk och sätt på locket. In i frysen med den i alla fall 4 timmar. (Häller man smeten i mindre burkar så går det säkert fortare.) Rör om smeten 2-3 gånger under de första 2 timmarna, det minskar risken för att få iskristaller i glassen.

Har man haft den i frysen ett tag kan det vara bra och plocka fram den ett tag innan man ska äta den.

 

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: