Terapibakning – Cognacstoppar med chokladdragerade kaffebönor

Jag prenumererar på testagram och får varje månad ett paket med olika goda, roliga och användbara överraskningar. Denna gång fick jag chokladdragerade kaffebönor (alltså kaffebönor doppade i choklad) med kanel. Tänkte direkt att de kommer nog bli en kakingrediens.

Efter tre fullspäckade jobbdagar som slutade i blandade känslor med en del irritation och trötthet var det skönt att få ta långhelg och ladda upp energin. Den laddades snabbt upp vid dagishämtning men tog ändå till lite terapibakning. Öppnade barskåpet, öppnade påsen med chokladkaffebönorna och omvandlade minttoppar till cognacstoppar med chokladdragerade kaffebönor.


Cognacstoppar med chokladdragerade kaffebönor

100 g smör, rumsvarmt

0,5 dl florsocker

0,5 dl potatismjöl

2 dl vetemjöl

1 msk cognac

chokladdragerade kaffebönor


Ugn 175 grader. Blanda smör, florsocker, potatismjöl, mjöl och cognac och arbeta ihop det till en smidig deg. Rulla till bollar och lägg i kakformar eller på ett bakplåtspapper. Platta till bollarna lite och tryck ner en kaffeböna i varje kaka. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: