Bakverksglass

Får ofta frågan vad jag gör med allt jag bakar och hur full vår frys är. Oftast så gör jag inge så stora satser när jag provbakar just för att slippa alldeles för full frys då det blir några bak i veckan. Av det som väl bakas så äts en del upp här hemma, en del fyller familj och vänners frysar och en del äts upp när någon av oss bjuder på fika, hemma eller borta. En annat tips att bli av med bakverk är att använda dem för att smaksätta glass på olika sätt. Roligt sätt, speciellt nu till sommaren, där alla kan smaksätta sin glass med favoritkakan. Funkar kanon med småkakor, mjuka kakor, chokladbollar, kladdkakor, biskvier ja allt möjligt. Idag, till kvällens efterrätt, hackade jag ner ett par bullar i smeten. Detta grundglassrecept provade jag och Jacob förra sommaren sen har den legat och samlat damm men kommer användas fler gånger denna sommar. Så enkelt att alla kan göra den, även barnen själva (under uppsikt).

(Serverades med lite kolasås och en bullskiva)
Bakverksglass

5 dl grädde

En burk kondenserad mjölk

Bullar/kakor av valfri sort, mängd efter tycke

Vispa grädden och rör sen i den kondenserade mjölken så att det blir en jämn smet. Hacka bullarna/kakorna i småbitar och blanda ner i smeten (hade två stora bullar till halv sats).


Häll glassen i en burk/låda, sätt på locket och ställ i frysen. Fyller man upp portionsskålar/-glas som jag gjort hör så täck glassen med folie. Frys tills glassen har stelnat. Mindre skålar/glas blir klara på ca 2–3 timmar, stor bytta tar längre tid.


Självfallet så kan man även smaksätta glassen med bär, chokladbitar, godisbitar eller vad man gillar bäst.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: