Källarfranska 

Idag blev det VAB-bakning då vädret inte var på vår sida, eller om det var det så vi fick mysa inne. Bakning brukar alltid gå hem som sysselsättning, speciellt när man får smaka resultatet (och smet/deg under bakning).


Blivit mycket kakor och bullar ny på slutet vilket har resulterat i att det börjar bli tomt i frysen på bröd. Extra tomt nu när kacka (änderna) har börjat komma tillbaka och ska matas. Kacka brukar få det som man funderar om om det inte legat i frysen lite för länge men även de bak som blir misslyckade. Brukar bli riktigt kalas nere vid kajen här i Mora när bull- eller brödbak misslyckas.
Idag experimenterar vi lite med småkakor så då tog jag ett brödrecept från Lindas bakskola (länk till receptet finns sist i detta inlägg). Står att det ska bli ca 30 stycken men jag ville ha bröden lite större så jag delade degen så att det totalt blev 15 bröd. Sen vred jag på värmen till 250 grader, lite mer färg gillar jag.

Skriver inte upp receptet då det finns i länken : http://lindasbakskola.se/2014/05/26/kallarfranska/

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: