Müslibröd med kvarg – slippa slänga

Gillar verkligen inte att slänga ätbara saker utan försöker ta tillvara det som håller på att gå ut antingen i matlagning men ofta i bakning, speciellt bröd.

Håller en mjölkliter på att bli dålig så blir det bakning på hela litern vilket i sin tur gör att jag får slut på övriga ingredienser men får oftast bakgott. Imorse såg jag att kvargen har sista dag imorgon och jag kommer troligen inte hinna äta upp allt under helgen. Sen har jag i testagram fått olika müslin att prova men det är enbart jag som ibland äter müsli. Så blåbärs- och chiamüslin fick tillsammans med kvargen bli bröd.


Använde mig av ett välbeprövat recept som blev omgjort, frön och havregryn byttes ut mot müsli och istället för yoghurt/filmjölk så gjorde jag slut på kvargen plus en skvätt mjölk. Ett grövre bröd som får en liten söt smak av sirapen. Brukar mest vara jag som gillar den här typen av bröd men fick tummen upp även av den mer svårflörtade juryn.


Müslibröd med kvarg

4,5 dl kvarg

1 dl mörk sirap

0,5 dl mjölk

1 dl russin

1 dl rågkross

4 dl müsli

2,5 dl grovt rågmjöl

3 dl vetemjöl

1,5 tsk salt

1,5 tsk bakpulver

1,5 tsk bikarbonat

Ugn 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Häll i kvarg, mjölk och sirap och se till att det blandas ordentligt. Häll ner smeten inne brödform med bakplåtspapper. Jämna till utan och strö över lite müsli, havregryn eller frön. Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter, tills brödet blir ca 98 grader.


Låt det färdiga vila i formen i 5-10 minuter innan du vänder upp det på ett galler.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: