Arrakskakor

Någon mer än jag som gillar arraksbollar? De står absolut inte i samma klass som chokladbollar men nog kan jag lätt mumsa i mig ett par tre stycken om möjligheten ges. Dagens experimentbak blev arrakskakor och resultatet blev liten småkaka som iallafall föll mig i smaken, då jag gillar arrakssmaken. Det kommer nog vara tomt i den kakburken om ett par dagar, förhoppningsvis får jag hjälp (lät så åtminstånde).  I och med denna blev en till kaka avbockad i min kakboksutmaning.

Arrakskakor

2,5 dl vetemjöl

100 g smör

0,5 dl socker

1 äggula

0,5-1 msk arraksessens

1 msk starkt kaffe/espresso

0,5 tsk vaniljsocker

100 g mörk choklad

Strössel

Blanda ihop alla ingredienser förutom chokladen och strössel genom att köra det i en matberedare eller för hand direkt på bakbordet. Knåda snabbt ihop det till en deg och ställ in i kylen i 1 timme.


Sätt igång ugnen på 200 grader. Dela degen i jämnstora bitar, rulla dem till bollar och tryck ut dem till kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt kakorna svalna helt.


Smält chokladen. Doppa översidan på kakan i choklad och strö över strössel. Ställ i kylen så att chokladen stelnar.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: