Midsommarfrallor

Ett till bröd blir det till midsommarbuffén. Ett ljusare bröd så nu ska det nog finnas något som passar alla i smaken. Har provat smakbox en gång och fick då Rustique vetemjöl från Ramlösa kvarn som visst ska ge ett ”härligt poröst bröd”. Det mjölet fick vara med i detta experimentbröd – Midsommarfrallor (som självklart går att även äta resten av året). Doftar härligt i köket och resten av huset och jag tyckte även att det blev ett mumsresultat!


Midsommarfrallor

50g smör

2 dl mjölk

3 dl vatten

50g jäst

2 tsk salt

3 msk ljus sirap

12-13 dl mjöl (bara vetemjöl eller hälften vetemjöl hälften rågsikt

Uppvispat ägg

Ev. havregryn eller andra frön

Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten och låt vätskan bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i vätskan. Tillsätt salt, sirap och mjöl, lite i taget. Knåga ihop allt till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt med en bakduk ca 50 minuter.


Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 delar. Jag tar bara en brödskrapan och delar. Inget rullande till fina runda bröd här, jag gillar det lite ojämt. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bröden med uppvisat ägg och strö ev över lite havregryn eller andra frön
Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt svalna på galler.


Även goda och göra som större bröd i ciabattaform och storlek. De blir perfekta om man vill ha som utflyktsmackor. Ta då lite lägre temperatur på ugnen och låt dem gräddas i lite längre tid

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: