Skafferirensningsbak blev det idag. De brukar vara spännande och kan bli lite vad som helst, ibland en riktig fullträff men ibland direkt ner i sopen. Fick kvar 2/3 burk karamelliserad mjölk från lördagens bak, 0,5 påse jordnötter från annat bak förra veckan och sen hittade jag även en halvfull påse minimarshmallows och en mjölkchokladkaka under några nötpåsar. Tog fram aluminiumformarna igen, klädde de med deg och fick ihop dessa chokladhavreformar med nötkolafyllning. En riktig godisgottkaka.
Ju mer man finhackar chokladen ju lättare blir det att klä formarna. Jag hade även med lite grövre bitar i degen för att ändå få markanta chokladbitar i degen vilket jag tycker är gott så mitt tips är att inte göra den för finhackad.
Chokladhavreformar med nötkolafyllning
125 g smör/margarin
0,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 äggula
100 g choklad
0,5 burk karamelliserad mjölk
100-125 g saltade jordnötter
ett gäng minimarshmallows
ev. lite extra choklad att ringa över
Hacka chokladen. Arbeta ihop tillsammans med smör/margarin, socker, mjöl och havregryn till en deg och ställ in i kylen en stund, iallafall 45 minuter.
Ugn 200 grader. Klä aluminiumformar med degen. Jag fick 15 stycken av receptet. Ställ in mitt i ugnen i ca 10-11 minuter. Hacka jordnötterna och blanda ihop med den karamelliserade mjölken.
Fyll formarna med blandningen och toppa med minimarshmallows.
In i ugnen igen tills minimarshmallowsen får lite färg, ca 3-5 minuter. Låt kallna och ringla ev. över lite smält choklad.