Russinfrallor

Avslutar 5 lediga veckor med en söndageftermiddag i brödköket då frysen gapar tomt på allt bröd förutom Anna-bröd (grovt bröd). Det blev två sorter bröd, det första som blev färdiggräddades blev riktigt goda russinfrallor.

Passande nog blev klara strax innan soppmiddag, perfekt! Bra betyg från alla tre middagsdeltagare. Tummar upp både med smör och ost och som den var för att doppa i soppan.

Russinfrallor

50g smör
5 dl mjölk/naturell yoghurt/filmjölk
50g jäst
2 tsk salt
3 msk mörk sirap
1-2 dl russin
4 dl rågsikt
7-8 dl vetemjöl
Vatten

Smält smöret, tillsätt mjölk och låt vätskan bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i vätskan. Tillsätt salt, sirap, russin och mjöl, lite i taget. Knåga ihop allt till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt med en bakduk ca 50 minuter.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 delar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper, som de är eller forma dem till runda frallor.

Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bröden med vatten och strö ev över lite havregryn eller andra frön. Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt svalna på galler.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: