Fel det kan bli – men nytt och gott ändå

Vissa dagar fungerar bara inte huvudet och man får man vara glad om man ens lyckas få på sig en vänster och en högersko innan man går till jobbet (samma sorts skor är t.o.m. överkurs). Men av misstag kan ibland få lyckat resultat (som man kan få roligt av).

Vid vardagsbakning sammanfaller ofta utbakning, jäsning och gräddning ungefär (exakt) samtidigt som läggning av barn. Funkar oftast jättebra, speciellt om Johan är hemma och tar läggning eller timer-baknings-passning. Denna kväll, ensam med Jacob, sprang jag ner och bakade ut ett av mina långpannebröd innan läggning och kom sedan ner efter läggningen och upptäckte förvånat att det låg två plåtar med jäsande frallor i köket.
(Borde dock inte blivit förvånad med tanke på att det varit en sådan dag)

Men men jag ökade värmen på ugnen till 250 grader och grädda bröden i ca 12 minuter och fick istället 16 stycken goda frallor istället för ett långpannebröd.

Gör man frallor istället så skulle jag jäsa i först 50 minuter och sen 40 minuter istället för först 60 min och sen 30 min som långpannebrödet gör.

Recept: https://annashemmabak.wordpress.com/2017/06/01/brodrutor-med-torkade-bar/

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: