Skafferiinventering – Nötkladdkakor

Har gjort en miniinventering av skafferiet och upptäckte att det fanns väldigt mycket valnötter där, naturella och saltade. Valnötsbröd blir givet för de naturella. För de saltade blev det, efter lite bakbokskikande för inspiration och sen lite eget spånande, ett väldigt nötigt och lite kladdkakigt resultat som fick heta för nötkladdkakor.

Gjorde halv sats för att prova hur det blev, och använde då en avlång sockerkaksform, men nedan finns hela receptet. Gör man hel sats kan man även göra en ”vanlig” rund kladdkaka av den.

Nötkladdkakor

1,5 dl Nutella (eller annan hasselnötskräm)
1,5 dl jordnötssmör
1,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
200 g Marabou schweizernöt
valnötter

Ugn 175 grader. Blanda nutella, jordnötssmör, socker, ägg och mjöl till en jämn smet. Dela chokladen i lite mindre bitar (4-6 bitar av ruta) och rör ner i smeten.
Häll smeten i en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper.
Tryck ner valnötter i kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt svalna i formen och låt dem sen kallna helt i kylen innan den skärs i bitar.

Gör man den som en kladdkaka som man ska äta direkt till fika eller dessert så räcker det att man låter den svalna innan man serverar den med lite glass eller grädde.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: