Mjuk Äppelkolakaka

I och med min lilla skafferiinventering så hittade jag en anteckningsbok där jag tidigare har skrivit upp lite bakrecept i. Där i fanns en äppelsockerkaka som jag gjort många gånger förr.

Bytte ut mjölken mot karamelliserad mjölk och la till lite mer kanel och fick en ny god äppelkaka med smak av kola. En äppelkolakaka där ena halvan fick stanna hemma och den andra halvan fick följa med till jobbet för lillördagsfikat.

Mjuk äppelkolakaka

100 g smör/margarin

1 dl karamelliserad mjölk

2 ägg

2 dl socker

3,5 dl mjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1 stort rivet äpple, ca 150 g

Ugnen 175 grader. Smält smör och karamelliserad mjölk och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i äggsmeten.

Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Blanda i grovrivet äpple och kanel i smeten. Smörj och bröa en sockerkaksform, pudra i lite kanel i formen och häll sedan i smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Låt svalna i formen innan den stjälps upp på ett fat/bricka för att kallna.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: