Kvällsbak – Daimrutor med glasyr

Efter middag satte jag och sonen oss framför Bolibompa med lördagsgodisskålen och jag kikade vidare i min gamla bakbok och hittade ett recept på saffransrutor med kokosglasyr. Ett kvällsbak senare blev de omvandlade till daimrutor med glasyr, ett resultat som fick högt betyg av en som inte ens kunde vänta tills jag tagit lös sen från bakplåtspapperet.

Daimrutor med glasyr

Kakan

3 ägg

3 dl socker

3 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

2,5 msk kakao

1 dl vatten

1 påse daimkulor

1 dubbeldaim

Glasyr

100 g smör/margarin

4-5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 äggula

Hackad daim eller strössel

Ugn 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och häll i smeten smeten. Blanda i vatten och daimkulor.

Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, 20×30 cm. Hacka dubbeldaimen och strö över.

Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Låt den sen svalna helt.

Smält smöret till glasyren. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och äggulan och rör om ordentligt så att allt blandas helt. Låt glasyren svalna något och bre sen på den på den helt avsvalnade kakan.

Strö hackad daim eller strössel på och skär den i rutor.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: