Trechokladbrownies

Jag kan inte se TV- program där de bakar utan att få ett väldigt bakningssug. Vid Hela Sverige bakar (eller något annat land), Det stora tårtslaget mm så kliar det i fingrarna. Att starta baka vid 21-22-tiden en vardagskväll är inte alltid det smartaste draget. Därför brukar jag ta och baka lite innan det program jag vill se börjar. Vilket även gör att jag har något gott att smaska på under programmet.

Idag är det premiär för Dessertmästarna och jag tycker att se hur otroligt duktiga proffsen är och bli inspirerad att jobba för att bli bättre. Innan kvällens program så blev det browniebakning här hemma. Trechokladbrownies innehållandes mörk, mjölk och vit choklad.

Trechokladbrownies

Mörk smeten

75 g smör/margarin

100 mörk choklad

1,5 dl socker

2 ägg

1,5 dl mjöl

0,5 dl kakao

Ljus smeten

75 g smör/margarin

100 mjölk choklad

1,5 dl socker

2 ägg

1,5 dl mjöl

0,5 dl oboy

Garnering

100 g vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader. De två smeterna görs likadant så gör samma procedur två gånger. Smält smöret till den mörka smeten i en kastrull. Bryt den mörka chokladen i bitar, tillsätt i smöret och rör tills chokladen smält helt. Ta av kastrullen från plattan.

Rör i sockret och vispa sen ner ett ägg i taget. Ha i mjöl och kakao och blanda väl.

Smält smöret till den ljusa smeten i en kastrull. Bryt mjölkchokladen i bitar, tillsätt i smöret och rör tills chokladen smält helt. Ta av kastrullen från plattan.

Rör i sockret och vispa sen ner ett ägg i taget. Ha i mjöl och oboy och blanda väl.

Klä en ugnsform, ca 25×30 cm, med bakplåtspapper. Klicka ut den mörka smeten med mellanrum. Fördela den ljusa smeten i mellanrummen. Dra med en kniv eller skaftet på en sked/gaffel igenom de två smeterna så att man får en fint marmorerat mönster.

Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter. Låt svalna i plåten.

När den svalnat och kakan satt sig så skär browniekakan i bitar. Sära på den så det blir litet mellanrum mellan bitarna.

Smält den vita chokladen och ringla över bitarna. Låt den vita chokladen stelna och sen är de klara att äta.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: