Lillördag och Dessertmästarna på TV, japp det blev lite bakning idag med. Originalreceptet fick jag av en väldigt vännina, som är väldigt duktig att baka, för ett par år sen men det är nu omgjort en del. Chokladbollar går ju alltid hem, dessa är vita med nougat.
En här hemma som är lycklig och det är maken. Han är min motsatt och tycker att choklad ska vara så ljus som möjligt. Även om jag tycker att choklad helst ska vara så mörk som möjligt så håller jag med om att dessa är mums.
Att frysa nougatbitarna liten stund gör att de behåller formen när de blandas i chokladbollssmeten och inte geggas ut.
Vita chokladbollar med nougat
100 g vit choklad
2,5 dl havregryn
1,5 dl kokos
0,75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör/margarin
vatten
100 g baknougat
kokos eller pärlsocker att rulla bollarna i
Finriv chokladen ner i en skål. Ha i havregryn, kokos, socker och vaniljsocker. Blanda ordentligt.
Skär ner smöret i bitar och knåda ihop det till en fin massa. Tillsätt vatten efter behov så det blir en chokladbollssmet. Skär baknougaten i mindre bitar och ställ i de i frysen en stund.
Blanda ner nougatbitarna i chokladbollssmeten och rulla sen massan till bollar. Rulla dem sen i kokos eller pärlsocker.
Försvar i kylen, går utmärkt att frysa.
Lämna en kommentar