Hallonmazariner med kokostoppfyllning

Blev lite baksugen och som tur är det kalas i helgen så då fick jag en liten ursäkt. Blivit mycket chokladbak på slutet, kan vara för att jag tycker choklad är bland det bästa som finns. Men något annat måste väl finnas att välja på.

Mazariner var längesen jag gjorde och de brukar jag mixtra till lite. Tror inte ens jag någonsin gjort klassiska mazariner, inte idag heller. Idag blev mazarinfyllningen smaksatt med hallon och under mazarinfyllningen gömmer sig en liten överraskning i form av en platt kokostopp. Saftiga och goda blev de.

Hallonmazariner med kokostoppfyllning

Kakbotten

100 g smör/margarin

0,5 dl strösocker

1 ägg

3 dl vetemjöl

Hallonmazarinfyllning

150 g sötmandel

1 dl strösocker

75 g smör, smält

2 ägg

0,75 dl fast hallonsylt

Kokostoppsfyllning

25 g smör

1 ägg

1 dl socker

100 g riven kokos

Glasyr

2 dl florsocker

ca 1,5 msk vatten

Kokos

Vispa ihop smör och socker i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg.

Tryck ut degen i smorda metallformar och låt den vila i kylen medan fyllningarna görs. Sätt ugnen på 200°.

Smält smöret till hallonfyllningen. Skålla och skala sötmandeln innan den mals fint i en kvarn eller mixer.

Blanda ihop det med socker, ägg och smör. Tillsätt hallonsylten och blanda till en kladdig smet.

Smält smöret till kokostoppsfyllningen i en kastrull.

Rör samman alla ingredienser i en stor bunke. Låt smeten svälla 5 minuter.

Ha först i en lager kokosfyllning på botten i varje form och fördela sen hallonmandelfyllningen ovanpå kokosfyllning.

Grädda dem mitt i ugnen i 15–20 min. Låt dem kallna helt.

Rör ihop glasyren och bred ut den på kakorna och strö på lite kokos.

Tips: Känns hallonfyllningen för lös kan man blanda i lite mer mald mandel eller lite mandelmjöl.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: