Vita kladdkakebollar med lakrits

Gjorde imorse en vit kokoskladdkaka för att jag behövde en lite till morgondagens expriment. Kladdkakebollar har jag sett göras och dreglat över alla olika varianter. Så därför fick de jag inte behöver imorgon bli just kladdkakebollar, mina blandade med lakritsfudge innan de doppades i choklad, Marabous saltlakrits.

Blev riktigt gott om man som jag älskar lakrits. Annars kan man byta ut lakritsfudgen mot annat godis och doppa i annan choklad. Har just nu många fler tankar på smaksättningar som borde fungera.

Vita kladdkakebollar med lakrits

Kladdkaka

150 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl kokos
2 dl vetemjöl
100 g vit choklad

Smaksättning och garnering

ca 250 g lakritsfudge

Ca 400 g Marabous black saltlakrits

Ugn 200 grader. Hacka den vita chokladen till kladdkakan. Smält smöret i lite större kastrull.

Ta bort kastrullen från plattan och blanda i socker och ett ägg i taget. Blanda i vaniljsocker, salt och mjöl och rör till en jämn smet. Rör ner kokos och chokladen. Häll meten i en springform, klädd i bakplåtspapper.

Jag klädde botten med bakplåtspapper och kanterna smorde jag och ”bröa” med kokos. Grädda mitt i ugnen i ca 18- 20 minuter. Låt kakan kallna helt.

När den kallnat så mosa den i en skål.

Skär lakritsfudgen i mindre bitar och blanda i kladdkakemoset.

Rulla till bollar och ställ in dem i frysen. Smält saltlakritschokladen och doppa bollarna i den.

Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt stelna i kylen.

Efter de stelnat så piffade jag till dem lite genom att ringla över lite vit choklad.

Gör man endast kladdkakan kan man lägga på lite folie efter halva tiden i ugnen om ni inte vill tas kakan ska bli så pass mörk. Gör inget i detta fall då den inte serveras som en klassisk kladdkaka. Gör man det så kan man annars dölja det med färska bär, en ganache eller annan topping.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: