Riktig ”barnkaka” när det VAB-bakas – Kladdkakefyllda kinderägg

Vilka barn gillar inte Kinderägg? Min lilla pojk vill alltid ha minst ett när det är dags att köpa lördagsgodis. Ja han frågar efter ett fler gånger i veckan än lördagar. Tänkte att det borde gå och göra någon kul bakning av det. Resultatet blev inte bara för barn.

Efter lite finulande så blev det kladdkakefyllda Kinderägg. Det finns även lite kinderchoklad gömd i kladdkakan. Sonen min blev stormförtjust. Inte bara i resultatet utan även att han lyckades sno till sig någon chokladbit och fick fyra små leksaker. Det ända kniviga momentet är att dela kinderäggen, kan bli lite spill så köp något extra och mumsa i er de misslyckade. Min mängd kladdkaka hade räckt till 7 kinderäggshalvor men då ett ägg gick sönder så fick jag två kladdkakebollar doppade i kinderäggschoklad.

Kladdkakefyllda kinderägg

0,25 sats vit kokoskladdkaka (recept här)

4 st Kinderägg

4 st Kindermaxi-chokladbitar á 21 g

8 rutor mjölkchoklad

lite vit choklad

Gör kladdkakan och låt den kallna helt. Mosa den i en skål. Dela kinderäggen i halvor och lägg dem på den rundade sidan.

Dela varje kindermaxi-chokladen i 5 bitar och baka in en bit i lite kladdkakemos, så mycket så att det fyller upp kinderäggshalvorna till kanten.

Smält resten av kindermaxi-chokladen. Bred på ett lager smält choklad och ställ in i kylen så att chokladen stelnar.

När den stelnat så bred på ett litet lager vanlig mjölkchoklad. Kinderchokladen var lite för mjuk att den inte riktigt stelnar och jag kände att jag behövde ett lager mjölkchoklad och låt stelna det med.

Man kan självklart enbart bre på mjölkchoklad (då räcker det med endast 2 st Kindermaxi-chokladbitar á 21 g) men det var väldigt gott med både och.

Lägg dem med runda sidan upp och ringla över lite smält vit choklad. Låt stelna och de är klara att äta.

Längst fram i bild är en kladdkakeboll på kladdkakan som blev över först doppad i kinderchoklad och sen i mjölkchoklad.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: