Chokladmuffinsens dag – Chokladbollsmuffins

Ibland hittar man saker i frysen som man kanske glömt eftersom man bakat nytt. Då tycker jag att det är lite kul att återanvända dem. Jag hittade både vita chokladbollar med nougat och även vanliga chokladbollar. Blev perfekt att använda då det idag är chokladmuffinsens dag. En saftig och god chokladmuffins är ju aldrig fel. Finns det även en liten överraskning i den och sen lite garnering uppe på så blir det i muffinsväg inte bättre 😍

Chokladmuffins, chokladboll inuti som toppas med vit chokladboll med nougat toppas med lite extra smält nougat blev ihop mitt bidrag till chokladmuffinsens dag.

Chokladbollsmuffins

1 chokladmuffinssmet (använde detta mycket goda muffinsrecept)

12 st chokladbollar (mitt recept på chokladbollar finns längst ner i inlägget)

20 st ca 400 g vita chokladbollar med nougat eller smet som motsvarar det (recept här)

Ca 1 dl vatten

50 g baknougat

Ugn 175 grader. Gör muffinssmeten enligt receptet (men jag hade totalt 150g choklad i, både mjölk och mörk).

Fördela smeten i 12 muffinsformar som står i en muffinsplåt.

Tryck ner en chokladbollar i varje muffins och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt kallna.

Gör smeten till de vita chokladbollarna och rör smeten lös med vattnet, ta lite vatten i taget för att få rätt konsistens.

Ta en klick och bre på muffinsen.

Visst kan man spritsa ut den men då måste den va ganska lös och det kan bli lite knixigt med nougatbitarna.

Smält nougaten i micron och ringla den över den muffinsarna. Låt nougaten stelna lite i kylen.

Chokladbollar

4 dl havregryn

100 g smör/margarin, rumsvarmt

1 dl kokos

2 tsk vaniljsocker

3-4 msk kakao

2-3 msk starkt kaffe, espresso

1 dl socker

Vatten efter behov

Kokos/pärlsocker/strössel/nötter/hackad choklad att rulla bollarna i

Blanda alla ingredienser till chokladbollarna förutom vattnet i en bunke med en elvisp. Se till att den blir ordentligt blandad. Ha i vatten om smeten blir för torr. Ställ in smeten i kylen i 30 minuter. Gör runda bollar av smeten i önskad storlek och rulla dem i kokos/pärlsocker/strössel/nötter/hackad choklad. Förvara i kyl eller frys.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: