Gottebak på måndagskvällen – Små Oboybollar

Denna kväll var en sådan kväll när jag jag verkligen inte hade någon lust att varken sitta framför TV:n eller läsa bok. Städa va inte så högt upp på listan heller. Men lite bakning är det sällan jag inte har lust med. Så jag och tekoppen växlade mellan bakning och spel på iPaden. Perfekt när bakningen sker i olika moment med lite vilotid för den att stelna. Men bag måste hitta något nytt roligt iPadspel!

Den bakning som blev ikväll är den lätta och snabba varianten. Små oboybollar som doppades i choklad. Precis som chokladbollar går det ju istället att rulla dem i kokos eller pärlsocker. Receptet är ingen stor sats, ca 15 st små bollar fick jag ut, men det räcker gott och väl när man är lite gottsugen.

Små Oboybollar

2,5 dl havregryn

2,5 msk oboypulver

1 msk vaniljsocker

1 msk farinsocker

2 msk socker

1 msk smör/margarin

3 msk stark oboydryck

100 g choklad

valfri dekorering

Mixa ev. havregrynen lite, låt de inte bli för mixade. Blanda havregryn och oboypulver. Tillsätt vaniljsocker, farinsocker och socker. Ha i smör/margarin och oboydrycken och blanda ihop allt till en jämn massa.

Rulla massan till små bollar och ställ dem i frysen en stund. Smält chokladen och doppa bollarna i chokladen.

Lägg på ett bakplåtspapper och låt dem stelna. Nu kan man dekorera de lite om man vill. Antingen att strö på något direkt efter doppning eller, när chokladen stelnat, ringla över lite annan choklad.

Låt dem stå i kylen en stund innan de serveras.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: