Har ensamkväll denna fredagskväll nu när sonen somnat gott och maken är ute på galej. Då är man väl värd lite gofika i TV-soffan, eller hur?
Visst finns det något gott i frysen om jag kikar men då har man ju ingen ursäkt att baka. Sett duktiga bakare göra jättecookies så jag tänkte att det kunde vara kul att mixtra till en egen variant. Förstår varför många gör dem, mums med stort M! Min variant blev en med Oreochoklad från Marabou – en Oreocookiekaka
(Dubbla receptet för en rund springform)
Oreocookiekaka
100 g smör/margarin, rumsvarmt
0,5 dl socker
1 dl rårörsocker/farinsocker
1 litet ägg
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,5 dl kokos
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
185 g Marabous Oreochoklad
Ugn 175 grader. Hacka chokladen. Vispa smör, socker och rårörsocker/farinsocker till en jämn smet med elvisp.
Tillsätt ägget och vispa i det. Blanda havregryn, mjöl, kokos, bakpulver, vaniljsocker och salt och vispa i även det i smeten så den blir jämt.
Tillsätt 100 g av den hackade chokladen och blanda i det i smeten. Tyck ut degen i en smord ugnsform och strö över resten av chokladen.
Tryck ner den lite i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter tills kakan fått lite färg. Låt svalna i formen innan den avnjuts med lite grädde eller glass.