Oboykladdkakor

Tänkte att det bara skulle blir ett kladdkakebak i och med kladdkakans dag. Att jag skulle nöja mig mitt expriment havrekladdkakan med vaniljfudge. Den tanken höll nästan ett helt dygn.

Bakning är terapi för mig och är jag sur, ledsen eller inte i balans så kommer jag oftast snabbt tillbaka till mg själv om jag får stå själv i köket en stund. Så igår blev det små oboykladdkakor med lite mjölkchoklad.

Oboykladdkakor

150 g smör

3 dl socker

2 ägg

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1 dl oboypulver

2 dl vetemjöl

100 g mjölkchoklad

Garnering

Choklad

Ev. Något att strö över

Ugn 200 grader. Hacka chokladen. Smält smöret i lite större kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i socker och ett ägg i taget. Blanda i vaniljsocker, salt, oboypulver och mjöl och rör till en jämn smet.

Rör ner den hackade chokladen. Fördela ut smeten i muffinsformar, bra om de står i en muffinsplåt.

Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Ha koll på den så att den fortfarande är kladdig. Låt dem svalna.

Smält chokladen och bred ett lite lager på kakorna. Strö ev. över något gott som stelnar fast i chokladen. Ställ i kylen tills chokladen stelnat.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: