Godisbakning av rensning – Jordnötskolarutor

Fick en halv burk karamelliserad mjölk kvar från gårdagens bak och tänkte att det är lika bra att göra slut på den direkt så att den inte blir gammal och måste slängas.

Efter lite letande i skafferiet så tog jag inspiration av mina beroendeframkallande lionbarskakor (recept här) och fick ihop lite godisbitar: Jordnötskolarutor. En god blandning av sött och salt, se hur många dagar de tar innan de är slut.

Jordnötskolarutor

0,5 burk karamelliserad mjölk

2 st crisp peanut and toffee á 60 g

50 g jordnötssmör

50 g riven kokos

Hackade jordnötter

Smält choklad

Sätt igång ugnen på 175 grader.

Hacka chokladbarsen. Blanda den karamelliserade mjölken med den hackade chokladen, jordnötssmöret och kokosen.

Bred ut blandningen på en bakplåtspappersklädd form, ca 30×10 cm. Strö över hackade jordnötter och tryck ner dem lite. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Låt kakan svalna lite innan den skärs i rutor. När den skurits i rutor så ringla över lite smält choklad och låt bitarna kallna helt tills chokladen stelnat.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: