Sega kolakakor på digestivebotten

Stockholmshelg med årets första julbord på Ulriksdals Wärdshus. Innan vi åkte dit så blev det ett stopp i Uppsala hos pappa där barn och lite fikabröd lämnades. I och med det så tömdes vår frys lite mer så igår passade jag på att fylla på den lite medan det sågades och hamrades foder runt garderoben i arbetsrummet.

För ett tag sen gjorde jag fudgebollar som jag lite då och då (väldigt ofta) gick in i frysen och snodde en. Igår tog jag receptet och lät det bli en fyllning på digestivebotten som toppades med smält choklad. Den är god som en seg kaka bara några minuter efter man tagit upp dem ur frysen. Men även riktigt smarrig med glass om tar man upp dem, låter de tina ordentligt eller kör några sekunder i mikron.

Sega kolakakor på digestivebotten

Botten

150 g digestivekex (tog fullkorn)

75 g smör/margarin

Fyllning

ca 150-200 g vaniljfugde, ca 12-15 bitar
185 – 200 g vit choklad
0,5 burk (200 g) karamelliserad mjölk

Garnering

150-200 g mjölk/mörk choklad
2 finhackade vaniljfudge

Smält smöret. Mosa digestivekexen ordentligt och blanda med det smälta smöret. Täck 15-16 st kakformsbottnar med blandningen och tryck till lite.

Jag placerade formarna i en muffinsplåts för att få lite stabilitet. Skär vaniljfudgen i småbitar, inte hacka. Smält den vita chokladen och blanda den med den karamelliserade mjölk. Rör ihop en slät smet.

Ha i vaniljfudgebitarna och blanda ihop. Lägg på ett lager av chokladkolan på digestivebottnen.

Smält chokladen och toppa kakan med ett lager choklad och strö över lite hackad fudge. Ställ i kylen tills chokladen stelnat. Förvara i kylen eller frysen.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: