Pepparkaksbollar x 2

Hade färskost i kylen som snart skulle säga hejdå. Jag och sonen tog fram träsleven och bankade pepparkakor för fullt. Tillsammans med nästan alla smulor, smaksättning och choklad och blev det två varianter pepparkaksgobollar, en med pistagenötter och en med dumlegömma.

Smaksätt dem med det som faller en i smaken och doppa dem sen i choklad. Både vit och mjölkchoklad passar ihop med pepparkaka.

Pepparkaksbollar

200 g pepparkakor

100 g färskost

Valfri smaksättning t.ex. 80-100 g pistagenötter eller 8-10 dumlebitar

ca 200 g choklad

ev garnering att strö över chokladen

Smula sönder pepparkakor och blanda ihop det med färskost till en jämn massa.

Den med pistage tog jag och hackade pistagenötter och blandade i hela massan.

Ställ in i kylen ett tag. Dem med dumlegömma ställde jag in i kylen direkt

Pistagemassan rullade jag helt enkelt sen till bollar i önskad storlek, jag får ca 18-20 stycken av en sats.

För dumlegömmorna så delade jag dumlekolorna i två delar. Rulla sedan massa till bollar med en dumlebit i mitten. Ställ in bollarna i kylen medan chokladen smälta.

Doppa bollarna i den. Strö eventuell på någon garnering (jag tig smulade pepparkaka på pistagebollarna) och ställ in bollarna i kylen så att chokladen får stelna.

Kategorier Godisbollar & annat godisbak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close