Godisbak på kvällen – Punschbollar

När jag var liten brukade vi äta ärtsoppa dagen innan julafton och dricka (inte vi barn) ett litet glas punsch till det. Dricker fortfarande inte punsch men kan absolut använda det till bakning. Lite julgodis, som även kan ätas vilken tid på året som helst, säger man väl aldrig nej till.

Inspiration från arraksbollar men har bytt ut kaksmulorna mot punschpraliner. Godisgott bak utan ugn där man får kleta med händerna och rulla bollar. Perfekt bak tillsammans med barn. Eller om man bara vill göra något snabbt.

Punschbollar

125 g choklad

100 g smör/margarin

1 dl socker

400 g Punschpraliner

3 dl havregryn

1 msk vanilsocker

Ev. lite extra punsch

1 msk starkt kaffe

strössel att rulla bollarna i

Finhacka punchpralinerna. Smält chokladen.

Vispa ihop smör och socker i en bunke så det blir krämigt. Tillsätt den smälta chokladen, de hackade punchpralinerna, havregryn, vaniljsocker och kaffe. Blanda ihop det till en deg.

Smaka av och tillsätt eventuellt lite punsch/arrakessence om man vill att det ska smaka mer, jag hade i en matsked. Degen är ganska kladdig så ställ in den i kylen så den får stelna lite.

Ta sedan och rulla degen till bollar i önskad storlek och rulla dem i strössel, jag valde chokladströssel.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: