När jag var liten brukade vi äta ärtsoppa dagen innan julafton och dricka (inte vi barn) ett litet glas punsch till det. Dricker fortfarande inte punsch men kan absolut använda det till bakning. Lite julgodis, som även kan ätas vilken tid på året som helst, säger man väl aldrig nej till.
Inspiration från arraksbollar men har bytt ut kaksmulorna mot punschpraliner. Godisgott bak utan ugn där man får kleta med händerna och rulla bollar. Perfekt bak tillsammans med barn. Eller om man bara vill göra något snabbt.
Punschbollar
125 g choklad
100 g smör/margarin
1 dl socker
400 g Punschpraliner
3 dl havregryn
1 msk vanilsocker
Ev. lite extra punsch
1 msk starkt kaffe
strössel att rulla bollarna i
Finhacka punchpralinerna. Smält chokladen.
Vispa ihop smör och socker i en bunke så det blir krämigt. Tillsätt den smälta chokladen, de hackade punchpralinerna, havregryn, vaniljsocker och kaffe. Blanda ihop det till en deg.
Smaka av och tillsätt eventuellt lite punsch/arrakessence om man vill att det ska smaka mer, jag hade i en matsked. Degen är ganska kladdig så ställ in den i kylen så den får stelna lite.
Ta sedan och rulla degen till bollar i önskad storlek och rulla dem i strössel, jag valde chokladströssel.