Saffransbak till Lucia

Lucia idag vilket innebär att det är en kopp choklad och en lussebulle som gäller. I senaste smakboxen fick jag en flaska saffransarom. Lussebullar av olika slag är det redan fullt i frysen med så får prova aromen på något annat. Idag behövde jag lite bakning och det blev saffranssmåkakor med torkade tranbär i, en kombination jag tycker är jättegod. Saffransaromen gav en väldigt god smak, inte alls tillgjord som jag trodde.

Saffranskakor med tranbär

100 g smör/margarin, rumsvarmt

1,5 dl socker

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 msk saffransarom eller 0,5 g saffran

1 dl havregryn

50 g torkade tranbär

Ugn 175 grader. Vispa ihop smör och socker med elvispen. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen, saffransaromen och ägget i smörsockret och rör ihop det.

Tillsätt havregrynen och tranbären och blanda ihop allt till en jämn och ganska kladdig deg. Platta ut degen, ca 20×30 cm ruta, på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda mitt i ugnen i ca 13-15 minuter. Låt svalna lite innan de skärs i rutor.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: