Chokladiga brownies med nötter

Vissa godsaker bör alltid finnas i min frys, men gör inte alltid det. Bullar är en självklarhet men även en riktigt chokladig (och gärna lite kladdig) brownie eller kladdkaka. Denna månad har det blivit mest juliga bakverk med saffran och pepparkakskryddor som fyllt frysen. Men igår ändrade jag och sonen på det medan maken stack på julfest.

Han drog i gång sin Spotify-lista och vi dansade med varandra, ingredienserna och varsin slickepott och fick ihop en chokladskapelse med nötter. Men klar blev den inte förrän han somnat. Jobbigt det måste vara att få vara med och baka men sen sova när resultatet är klart. Jaja han fick ”diska” slickepottarna iallafall, och någon fika lär det väl bli snart.

Chokladiga brownies med nötter

Brownie

150 g smör

3 dl socker (tog hälften rårörsocker och hälften strösocker)

2 ägg

1,5 dl mjöl

1 dl kakao

1 msk vaniljsocker

0,5 tsk salt

100 g salta jordnötter

Ckokladgodisbitar

Chokladganache

1 dl vispgrädde

300 g choklad med nötsmak (tog 200 g marabou salta mandlar och 100 g mjölkchoklad)

Ugn 175 grader. Smält smöret. Rör i sockret. Ta sedan av kastrullen från plattan och blanda i ett ägg i taget.

Tillsätt sedan mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och blanda ihop allt till en jämn smet. Hacka jordnötterna lite grovt och blanda i smeten.

Brev ut smeten i en panna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Tryck ner chokladgodisbitarna i smeten, är de stora så dela dem i mindre bitar. Mina Bouchée Elefanter (fick med senaste smakbox) delade jag i fyra delar. Grädda sen mitt i ugnen i ca 16-18 minuter.

Låt browniekakan svalna något.

Bryt chokladen i små bitar och lägg i en bunke.

Värm grädde, den får inte koka, och häll den över chokladen. Rör om tills blandningen blir en jämn ganache, förutom nötbitarna.

Bred på ganachen på browniekakan och låt allt kallna innan den skärs i rutor.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: