Syltrutor – denna gång med jordgubbssmak

Fick senaste numret av tidningen Hembakat idag med posten. Kunde inte hålla mig utan kikade lite medan middagen kokade på spisen. Blir alltid så baksugen när jag får tidningen. Det blev syltrutor på smuldeg till fredagsfikat, denna gång jordgubbssylt.

Syltrutor

Smuldeg

250 g smör

5 dl vetemjöl

1,5 dl socker

2 tsk bakpulver

2 msk vaniljsocker

Fyllning

250-300 g valfri sylt

Ugn 200 grader. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen, eller kör dem i matberedaren.

Smula ut 2/3 av degen i en form med bakplåtspapper. Min form är 20×30 cm. Klicka och bred ut sylten lite försiktigt.

Smula sedan över resten av degen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Låt kallna innan den skärs i rutor, jag brukar skära bort kanterna innan.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: