Fick senaste numret av tidningen Hembakat idag med posten. Kunde inte hålla mig utan kikade lite medan middagen kokade på spisen. Blir alltid så baksugen när jag får tidningen. Det blev syltrutor på smuldeg till fredagsfikat, denna gång jordgubbssylt.

Syltrutor
Smuldeg
250 g smör
5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
Fyllning
250-300 g valfri sylt
Ugn 200 grader. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen, eller kör dem i matberedaren.

Smula ut 2/3 av degen i en form med bakplåtspapper. Min form är 20×30 cm. Klicka och bred ut sylten lite försiktigt.

Smula sedan över resten av degen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Låt kallna innan den skärs i rutor, jag brukar skära bort kanterna innan.

Publicerad av annashemmabak
Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak
Visa fler inlägg