Baguetter och Rustika Rågfrallor

Brödsöndag som vanligt efter Vasaloppstittande (på TV och sen från bob) och snöskottning. Kikade igenom de brödrecept jag brukar göra och det blev två sorter idag.

Rustika rågfrallor (detta recept men bytte ut lantbrödsmjölet mot fint rågmjöl) och sen baguetter. Baguetterna ska jäsa ett bra tag men annars är det väldigt lätta att baka och blir riktigt goda.

Baguetter

25 g jäst

6 dl vatten

25 g smör/margarin

2 tsk salt

ca 13 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke och lös upp den helt i ljummet vatten. Dela smöret i småbitar och ha i det, saltet och mjölet i bunken.

Arbeta ihop det till en smidig deg och låt jäsa i 1,5-2 timmar, degen ska bli dubbelt så stor. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, knåda inte.

Dela degen i tre delar och snurra varje del till en avlång baguette. Lägg baguetterna antingen i en baguetteplåt eller på en vanlig plåt med bakplåtspapper. Låt dem vila i 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

Pensla sedan baguetterna med vatten och skär några snitt i dem. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: