Havreflarn med chokladkolafyllning – taget recept ur favoritboken

Här kommer ett recept ur min favoritkokbok – Alla sorters kakor av Kristina Eriksson. Den är en höjdare och jag kan inte lovorda den nog! Havreflarn med chokladkolafyllning. Hon kör på bara mörk choklad i fyllningen, jag varierar lite beroende på humör och vad som finns hemma.

Måste erkänna att göra små, fina och runda flarn är inte min grej. Så istället för att göra det så klickar jag ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper. När den sen kommer ut ugnen tar jag ett glas och gör runda flarn innan det stelnat. ”Spillet” är perfekt att spara och smula över glassen tillsammans med lite chokladsås.

Havreflarn med chokladkolafyllning

Flarn

75 g margarin/smör1 dl vetemjöl (eller 60 g glutenfri mjölmix)                           1 dl havregryn1 dl strösocker2 msk vispgrädde2 msk ljus sirap0,25 tsk bakpulver

Chokladkolafyllning

200 g choklad (jag tog 50/50 mjölk/mörk)2 msk ljus sirap2 msk margarin/smör  Smält margarin/smör i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till flarnen och rör samman till en smet. Klicka ut smeten i 5-6 cm breda rundlar på en bakpappersklädd plåt.

Eller klicka ut smeten, hälften var på två bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda flarnen i mitten av ugnen i 200 grader i 6-7 minuter. (Mitt sätt så när dem är klara i ugnen ta ett glas och gör direkt runda flarn). Låt flarnen svalna på plåten.

Smält chokladen över ett vattenbad. Tillsätt sirap och margarin/smör och rör ihop allt. Låt fyllningen svalna och tjockna något.

Bred fyllningen på hälften av kakorna och sätt ihop med de resterande kakorna.

(Kör man på min utstansningsmetod så räcker 1/2-2/3-sats fyllning)

Gjorde ju inte hel sats fyllning så det blev lite choklad över. Kan ju inte bli för mycket choklad så tog och ringla över den.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: