Söndagsmellis – Fryst hallonmousse

Mellistajm. Håller på och rensar och idag blev det dags för rummet där jag har en massa baktidningar, tidningsurklipp och andra recept jag fått på ett eller annat sätt. Detta recept fick jag av en kollega som hade rensat bland sina recept och gav dem till mig istället för att kasta dem, så snällt och roligt.

Detta recept ska egentligen va lite sötare men jag tog bort sockret och körde som söndagsfika/mellis – fryst hallonmousse. Receptet nedan är som jag körde idag men i originalreceptet ska man blanda i 1 msk socker och 2 msk körsbärslikör i hallonen. Perfekt fika/mellis då det fanns kvar vispad grädde från gårdagens pannkakslunch.

Fryst hallonmousse

4-6 portioner

200 g hallon, frysta eller färska

2 äggvitor

1 dl vispgrädde

Mosa de tinade/färska hallonen med en gaffel.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner hallonmoset i äggvitorna.

Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i hallon- och äggviteblandningen.

Häll upp moussen i portionsformar och låt dem stå i frysen i 2-3 timmar. Dekorera med lite hallon, musli, smulat kex/kaka eller kanske något annat gott.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: