Ny mjölsort – Rotfruktsbröd med frön

Fick en ny mjölsort i senaste smakboxen, ett vetemjöl med rotfrukter. Det tog jag idag och provade i ett bröd. Mums, brödet blev riktigt gott. Kan verkligen rekommendera Kungsörnens mjöl av vete- och rotfrukter, blev väldigt gott i bröd. Nästa gång blir det nog i pannkakorna eller kanske i våfflorna.

Rotfruktsbröd med frön

100 gram smör

5 dl mjölk

50 g jäst

2 dl fint rågmjöl

1 dl pumpafrön

1 dl solroskärnor

3 msk sirap

ca 10 dl vete- och rotfruktsmjöl

Smält smöret i kastrull tillsammans med mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Lös ut jästen med lite av vätskan och slå sedan på resten.

Rör ner rågmjöl, pumpafrön, solroskärnor och sirap. Tillsätt mjölet och arbeta degen så den blir smidig. Låt jäsa i 40 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord, dela degen i två delar och forma delarna till limpor. Lägg i smorda formar. Låt jäsa 20 minuter och sätt ugnen på 175 grader.

Pudra över rågmjöl och snitta ytorna med vass kniv. Grädda i mitt i ugnen i ca 40 minuter.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: