Påskdessert – Blåbärsparfait med rostad kokos och vaniljkaka

Påskmiddag hos bror med familj och mitt bidrag blev… efterrätten, efter att försäkrat sig att det är något jag vet hur man gör. Haha… Men lite får man väl uppoffra sig tänker jag, något ätbart ska jag väl kunna få ihop.

Påsk är ju buffémat, alltså lite av mycket, och chokladgodis i stora mängder. Inte för att jag är emot tankesättet massa choklad men tog och hoppade den till dagens dessert. Efter buffé tycker jag det kan va gott med något lite lättare, svalkande och/eller bärigt. Blåbärsparfait som serveras med en vaniljkaka (recept längst ner i inlägget) och rostad kokos.

Blåbärsparfait

300 g blåbär

0,75 dl socker

5 dl vispgrädde

5 äggulor

0,75 dl socker

Blanda blåbär och socker ordentligt. Vispa grädden, inte för hårt.

Vispa äggulor och socker riktigt pösigt. Vänd ner hälften av blåbären och blanda ordentligt.

Vänd ner blandningen i den vispade grädden och därefter resten av blåbären. Häll upp smeten i en 1,5 liters avlång brödform som är klädd med plastfolie.

Lägg över lite plastfolie och ställ in formen i frysen i minst 4 timmar.

Skopa upp blåbären och servera med vaniljkakorna och rostad kokos.

Vaniljkakor

65 g smör/margarin

0,5 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda rumsvarmt smör och socker mjukt. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver, och knåda ihop till en smidig deg. Rulla till 10 bollar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: