Torsdag brukar bli kvällsbak. Inget på tv och sen så kan man väl inte ha en fredag utan fredagsfika. Så när sonen somnat så sattes ugnen på även denna torsdagskväll. Denna dag blev det en variant av ett välbeprövad recept på kärleksmums.
Att jag älskar choklad är nog ingen nyhet för någon som känner mig. De som inte känner mig men som kikat in på denna blogg har nog också börjat fatta det. Så med hackad choklad i smeten och sen toppad med choklad (då kokosen gömde sig och en påse Polly tittade fram) blev det Chokladmums.
Chokladmums
Kaka
3 ägg
4,5 dl socker
200 g smör/margarin
2,25 dl mjölk
6,5 dl mjöl/glutenfri mjölmix
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,75 dl kakao
200 g mjölkchoklad
Glasyr
100 g smör/ margarin
6,5-7 dl florsocker
0,75 dl kakao
0,75 dl starkt kaffe (espresso)
Valfri choklad att strö över eller kör på traditionellt kokos
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och ha sedan i mjölken och låt svalna lite. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med bakpulver, vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölblandningen och smörmjölken i äggsockerblandningen och se till att allt blir ordentligt blandat.
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Hacka mjölkchokladen och strö över den över smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Smält smöret till glasyren. Tillsätt florsocker, kakao och kaffe och rör ihop allt till en slät glasyr.
Bred ut glasyren på kakan och strö över hackad choklad eller kokos. Låt svalna innan den skärs i rutor.
(Polly är gott men inte den lättaste chokladen att ha uppepå när man ska skära kakan i rutor)