Syltrutor med kokostosca

Pannkaka till middag för sonen och när sylten kom fram fick jag baksug. Syltrutor med kokostosca blev det. Går bra med vilken sylt som helst, idag tog jag drottningsylt.

Ett litet efterrätts/fikatips är att servera den medan den är varm med lite grädde, glass eller vaniljsås.

Syltrutor med kokostosca

Kaka

150 g smör/margarin

4,5 dl vetemjöl

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 ägg

3 dl valfri sylt

Kokostosca

75 g smör/margarin

3 dl kokos

1,25 dl socker

1,5 msk vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

2 msk mjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop smör/margarin, vetemjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och ägg till en deg.

Platta ut degen på en bakplåtspappersklädd form till en platta ca 20×30 cm stor. Bred på sylten på kakan. Ha i alla ingredienser till kokostoscan i en kastrull. Låt blandningen blandas ihop och få ett uppkok.

Bred kokostoscan över kakan och sylten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor. Skär kakan i önskat storlek på rutorna.

Jag brukar skära bort ytterkanterna innan jag skär den i rutor. Tycker det blir godare och finare. Sen kan man även ”provsmaka” lite .

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: