Oboykladdkakor med toscatäcke

Födelsedagar är väl något av de bästa som finns, jag älskar dem. Både min egen och andras. Få hitta på någon rolig/fin present som verkligen passar fördelsedagsbarnet. Sen självklart kalas. Att få baka en massa gott till fördelsedagsfika är väl ingen överraskning att jag gillar. Men gillar även att bli bjuden och få smaka andras bakverk och få inspiration. Igår började jag baka lite till nästa veckas födelsedagsfika.

Ibland när man får klart resultatet av det man gör känner man att man verkligen lyckats. Dessa oboykladdkakor med toscatäckte var bara för barnsligt goda. Lika goda är de om man byter ut oboypulver mot kakao. Halverar man receptet blir det perfekt som kladdkaka i en springform.

Oboykladdkakor med toscatäcke

Kladdkaka

300 g smör/margarin

6 dl socker

4 ägg

1,5 msk vaniljsocker

0,5 tsk salt

2 dl oboypulver

4 dl vetemjöl

Toscatäcke

75 g smör/margarin

150 g kokos

50 g havregryn

1 dl ljus/vit sirap

2 dl socker

1,5 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en ugnsform, ca 25×35 cm med bakplåtspapper. Smält smör/margarin i en ganska rymlig kastrull då alla ingredienser till kladdkakan ska få plats i den. När smöret smält så blanda i sockret och sen äggen, ett i taget.

Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop det till en jämn smet. Bre ut smeten i den bakplåtspappersklädda ugnsformen. Grädda kakan mitt i ugnen i 15 minuter. Medan kakan gräddas så smält smöret till toscatäcket.

Rör ner kokos, havregryn, sirap, socker och vispgrädde och låt blandningen puttra ihop i ca 5 minuter.

När kakan kommit ut så bre på toscasmeten på kakan och ställ in den ytterligare i 10 minuter i ugnen.

Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar. Jag brukar skära bort kanterna innan jag skär kakan i bitar. Då har man kanterna till övers som man kan mums i sig.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: