Rabarber- och hallonsmulpaj, en riktig sommardessert

Allergier av olika slag är inge ovanligt. På gårdagens födelsedagsfika fanns det små gäster som inte kunde äta tårtan. Med mjölkfritt margarin fick vi ett både ägg- och mjölkfritt alternativ. Tog årets första rabarber från trädgården och gjorde en Rabarber- och hallonsmulpaj. Rabarberpaj och sommarenkänslan infinner sig verkligen. Serverade med sojaglass och grädde.

Rabarber- och hallonsmulpaj

300 g rabarber

300 g hallon

0,5 dl socker

1 msk potatismjöl

1 tsk vaniljsocker

1,5 dl vetemjöl

1 dl havregryn

0,5 dl kokos

4 tsk socker

150 g smör/margarin

Sätt ugnen på 200 grader. Skala rabarbern och skiva dem i mindre bitar, ca 1 cm tjocka. Smörj en ugnssäker form med lite smör/margarin. Blanda rabarber och hallon i formen.

Blanda socker, potatismjöl samt vaniljsocker och strö över rabarberna och hallonen. Arbeta ihop mjöl, havregryn, kokos, socker och smör/margarin i en bunke med fingrarna så det blir en grynig massa.

Smula degen över rabarberna och hallonen. Ställ in pajen i mitten av ugnen tills den fått färg, ca 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: