Lånpannebak – Äppelrutor med lingonsylt

Långpanna är väl ett av de bästa formarna att baka i. Smidigt, lätt och kan skära önskad kakstorlek som sen är lätt att försvara/frakta med sig. Brukar ibland experimentera lite och prova att göra vissa kakor i långpanna istället för sin ”vanliga” form. Denna gång fick en äppelsockerkaka jag gjort förr istället bli äppelrutor med lingonsylt.

Äppelrutor med lingonsylt

150 g rumsvarmt smör

2 dl socker

3 ägg

3 dl vetemjöl

2 tsk kanel

1,5 tsk bakpulver

2 stora äpplen

lingonsylt

pärlsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop smör och socker poröst. Vispa i ett ägg i taget. Blanda mjöl, kanel och bakpulver och häll ner i smeten.

Riv även i äpplena, med skal, på grova sidan på rivjärnet och blanda ihop allt till en jämn smet. Bre ut smeten i bakplåtspappersklädd ugnsform, 20×30 cm. Klicka ut lingonsylt och dra en kniv igenom sylten så den blandas lite med smeten.

Strö över pärlsocker och ställ in i nedre delen av ugnen. Grädda i ca 20-25 minuter tills kakan är genomgräddad.

Låt svalna lite, skär bort kanterna och skär sedan kakan i rutor.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: