Impulsbakning – Vaniljsockerkaka med blåbär

Får som ni kanske märkt då och då lite bakhjälp av min snart 4-åriga son. Vispa, röra och hälla i ingredienser är ju bara så kul. För att inte nämna slicka skålen. Igår frågade jag honom när det började bli middagstid om han va hungrig och fick som svar ”vi kan röra ihop en kaka mamma”. Så det fick bli kakbakning och hämtmat. Kakan blev en Vaniljsockerkaka med blåbär.

Vaniljsockerkaka med blåbär

75 g smör/margarin

2 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl vaniljsås

130-150 g frysta blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret/margarinet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.

Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt sedan det smälta matfettet och vaniljsåsen och blanda allt till en jämn smet.

Vänd till sist ner de frysta blåbären. Smöra och bröa en sockerkaksform och häll i smeten i den.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter.

Låt kakan svalna lite i formen innan den vänds upp på ett fat eller liknande.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: