Biskvier är ju bra gott. Svårt är det inte men pilligt och många steg. Fick inspiration från en blogg jag älskar att läsa – Sweet and Simple. Hon hade gjort beskriver i långpanna och det kände jag att jag fick lov att prova.
När jag fick frågan om jag ville baka något till min brorsons födelsedagskalas och jag visste att jag hade mandelmassa i skafferiet så blev det perfekta tillfället nu. Mina blev med äppelsmörkräm och vit choklad. Kanske inte de snyggaste men mumsiga och fräscha.
Äppelbiskvier i långpanna
Bottnen
400 g mandelmassa
2 äggvitor (hade stora ägg så ta 3 små)
0,75 dl strösocker
Smörkräm
200g smör
3,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggulor
1,5 dl äppelmos
Fyllning och garnering
2 äpplen
Kanel
300 g vit choklad
Sätta ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda den krämig tillsamman med socker och äggvita. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt sommar ca 30×20 cm.
Grädda botten i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt den svalna helt.
Gör smörkrämen genom att vispa smöret, äggulorna, vaniljsockret och florsocker på elvispens högre effekt i 3-4 minuter så krämen blir fluffig och ljus.
Tillsätt äppelmoset och blanda väl. Ställ in krämen i kylen.
Skala äpplena och skär dem i mindre bitar. Blanda ihop det med lite kanel.
Vänd upp den biskvibotten på ett bakplåtspapper och dra av det som bottnen gräddats på. Ha på smörkrämen på undersidan på boskvibottnen. Tryck ner äppelbitarna i smörkrämen. Ställ allt kallt medan chokladen smältes. Ha på ett lager choklad. Låt chokladen stelna något och skär kakan i bitar.