M&M-kakor

När jag är utomlands är ett av mina nöjen att kika på caféer vad de serverar och även prova. Ett annat nöje är att kika i matbutiker vid bak- och godishyllorna för att se om jag hittar något roligt att köpa med hem. Många av sakerna finns säkert i Sverige med men inte i lilla Mora.

Jag och sonen tog i sommar en tripp till mamma min i England och blev det också ett matbutiksbesök. Där bland nutella och jordnötssmöret hittade jag M&M-kräm. Tillsammans med några M&M (jag tog med peanuts, de är ju klart godast) blev det riktiga M&M-kakor. Går ju bra med nutella också om man inte hittar den mumsiga M&M-krämen.

M&M-kakor

150 g smör/margarin

2,5 dl mjöl

0,5 dl strösocker

0,25 dl ljus sirap

0,75 tsk bakpulver

1 nypa salt

M&M- kräm (eller nutella)

En påse M&M med peanuts

Blanda smör/margarin, mjöl, socker, sirap, bakpulver och salt till en jämt deg. Ställ den kallt i ca 45 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Dela degen i 18 delar (ca 20-22 g styck) och rulla delarna till bollar. Lägg bollarna i kakformar, aluminiumformar eller pappersformar. Används pappersformar så ställ dem i en muffinsplåt eller använd dubbla.

Tryck en liten grop i varje boll och klicka i en liten klick M&M- kräm/nutella. Avsluta med att lägg på några M&M över nutellan i varje kaka. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt kakorna kallna.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: