Kaffebrownies med choklad

Blev i helgen lite sugen på att baka brownie, det va längesen nu. Brownies är ett bra bakverk att smakexperimenta med. Väldigt sällan jag bakar exakt samma sorts brownies två gånger om.

Denna gång fick det bli kaffebrownies med choklad. Stark espresso och Marabous salta mandlar fick bli smaksättare. En klick grädde och mums som fika, dessert eller baka okynnesätande i TV-soffan.

Kaffebrownies med choklad

150 g smör eller margarin

3 dl socker

2 ägg

1 dl starkt kaffe

1 dl kakao

1 tsk salt

2,5 dl mjöl

200 g valfri choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Ha i socker och ägg, ett i taget och rör om. Tillsätt kaffe, kakao, salt och mjöl och blanda ihop till en jämn smet.

Grovhacka chokladen och rör ner den i smeten. Häll smeten i en ugnsform (ca 20×30 cm) klädd med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna lite formen och skär i rutor.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: