Nybakat till helgfrukost – Scones

Helgfrukostar är en av de mysigaste stunderna tycker jag. Lugn och ro och man har inte bråttom till jobb/dagis utan kan sitta hur länge man vill. Sen har man tiden att fixa till en lite lyxigare frukost. Baka scones är ett enkelt sätt att få till det lilla extra. Detta recept är för en kaka, perfekt till frukost för två. Men det är bara att dubbla om man är fler.

Scones

2,5 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

0,5 tsk salt

1,5 tsk bakpulver

0,25-0,5 dl frön

50 g smör/margarin

1,5 dl naturell yoghurt eller filmjölk

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda mjöl, bakpulver, salt och fröna i en bunke. Ha i smöret och nyp ihop allt.

Tillsätt filmjölken och arbeta ihop till en deg. Forma degen till en rund kaka, ca 2 cm tjock. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och skär två snitt kakan så det blir 4 delar.

Grädda mitt i ugnen i ca 14-16 minuter. Låt svalna något och servera ljummen.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: