Vaniljrutor med blåbär

De vaniljrutor som jag ibland gör är mycket omtyckta bland alla som provar. Till helgens 4-årskalas provade jag att göra en ny variant. Perfekt aktivitet tillsammans med honom på en ledig eftermiddag mitt i veckan.

Vaniljrutor med blåbär

Mördeg

500 g smör/margarin

10 dl vetemjöl

4 dl socker

4 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver

Vaniljfyllning

2,5 dl kesella vanilj

2 dl crème fraîche

3 ägg

2 dl socker

1 msk vaniljsocker

Blåbärssylt

Sätt ugnen på 200 grader och lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Jobba ihop alla ingredienser till mördegen. Går bra att göra för hand men lättast är det i en matberedare. Gör man den i en matberedare i vanlig storlek så gör den i två omgångar.

Tryck ut lite mer än hälften av mördegen på bakplåtspappret, det ska täcka helt. Rör ihop alla ingredienser till vaniljfyllningen och bred ut den ovanpå mördegskakan.

Klicka ut blåbärssylt och dra igenom sylten med en kniv eller skedskaftet så den melerar sig i vaniljfyllningen. Strö över resten av mördegen.

Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.

Låt kakan svalna helt på plåten och skär den sen i rutor. Pudra ev. över lite florsocker innan servering.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: