Kokosnöttoppar

Blir man baksugen på kvällen efter barnläggning kan det bli väldigt sen sänggång för en själv. Då får man hitta på något snabbakat. Igår blev det en variant av de klassiska kokostopparna – kokosnöttoppar.

Kokosnöttoppar

50 g smör/margarin

2 ägg

1 dl strösocker

150 g kokosflingor

100 g jordnötter

100 g valfri choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda, inte vispa, ihop ägg och strösocker.

Finhacka jordnötterna och tillsätt de, kokosflingor och det smälta smöret smör och rör ihop till en jämn smet. Låt smeten stå och svälla i 40 minuter.

Klicka ut små högar, 15-20 st, på en plåt med bakplåtspapper och forma till dem med fingrarna till små toppar. Grädda tipparna mitt i ugnen i cirka 12 minuter minuter så de får en lite gyllenbrun färg. Låt topparna svalna.

Smält chokladen och antingen doppa botten/hela i chokladen eller ringa den över topparna. Eller gör som jag och gör både och.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: