Nötig blåbärssmulpaj

Blåbärspaj står som klar vinnare bland pajer hos mig och väldigt högt upp bland desserter/fika. Lätt att baka, perfekt till helgens fika eller efterrätt. Smaksatte min med rostade hasselnötter och åt med vaniljsås men en klick vaniljglass är inte fel de heller. (Jag gjorde halv sats i en brödform, receptet nedan är för en hel pajform).

Nötig blåbärssmulpaj

500 g blåbär

1,5-2 msk potatismjöl

1-1,5 msk socker

150 g smör

1 dl hackade hasselnötskärnor

1 dl riven kokos

2 dl havregryn

2 dl mjöl

1 dl strösöcker

2 tsk vaniljsocker

Ugnen 225 grader. Smält smöret. Rosta de hackade nötterna och kokosen i en torr stekpanna (frivilligt).

Blanda med havregryn, mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke och häll sen i smöret. Gegga ihop allt.

Blanda blåbären med potatismjöl och socker och lägg i en pajform. Smula pajsmulet över blåbären. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: