Saftigt och gott bröd – Sirapslimpor i panna

Hittade för några år sen detta mycket enkla brödrecept på en saftig och god sirapslimpa som man bakar i panna och kan skära i önskad antal och storlek. Bara att gegga ihop, klicka ut och grädda. Blev perfekt en dag som denna när jag skruvar köksskåp till mitt kommande kök.

Sirapslimpor i panna

1 l naturell yoghurt/filmjölk

1,5 dl mörk sirap

1 kg rågsikt (ca 16,5 dl)

4 tsk bikarbonat

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda yoghurt/filmjölk och sirap i en bunke.

Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig smet. Fördela ut smeten jämt i en ugnsform, ca 25×35 cm, klädd med bakplåtspapper.

Ställ in i ugnen i ca 1-1,5 timme.

Låt svalna lite i formen och dela det sen i den form och storlekar som man vill ha det. 

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: